lauantai 9. marraskuuta 2019

Paistettua lohta ja maa-artisokkaperunamuusia


Maustoin lohen sesaminsiemen-wasabi-suolamausteella. Eli minulla oli tällainen valmis maustesekoite. Yhtä hyvin voit maustaa lohen pelkällä suolalla ja pippurillakin.
  •  500 g maa-artisokkaa
  •  iso sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  500 g jauhoisia perunoita kuorittuna ja samankokoisina paloina kuin maa-artisokat
  •  maitoa
  •  50 g tuorejuustoa
  •  suolaa, muskottipippuria
Kuori ja leikkaa maa-artisokat isohkoiksi paloiksi. Paista kuumassa pannussa öljyssä maa-artisokkiin väriä, saavat olla tummia. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia. Kiehauta vettä ja lisää maa-artisokkaseos ja perunat. Keitä, kunnes sekä peruna että maa-artisokat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Lisää tuorejuusto ja maitoa sen verran, että saat tehtyä notkean muusin. Mausta.
  • Lohta medaljonkeina tai viipaleina
  • voita
  • haluamiasi mausteita
Paista lohi voissa kauniin väriseksi ja kypsäksi. Tarjoa muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti