maanantai 11. marraskuuta 2019

Linssi-punajuuripaistos


Tänään ei jaksettu/ehditty lähteä kauppaan, joten pärjättiin kaapin antimilla. Suosittelen käyttämään tässä belugalinssejä, sillä ne ovat vähän kovempia kuin muut linssit ja pysyvät hyvin kasassa kaiken keittämisen ja paistamisen jälkeen. Mutta jos niitä ei löydy, tietysti mitkä tahansa muutkin linssit käyvät.
  •  3 dl etikkapunajuuria kuutioina ja valutettuna (jos käytät tuoreita punajuuria keitettynä, lisää 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa)
  •  2 dl belugalinssejä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan, keitä viimeisen 10 min ajan mukana 1 kanelitanko ja 1 vaniljatanko, jotka poistat, kun linssit ovat valmiita
  •  1 sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  2 tl hunajaa
  •  suolaa, mustapippuria, 1 tl timjamia
  •  prk kevytsmetanaa
  •  muutama peruna kuutioina, keitettynä
  •  kourallinen juustoraastetta (meillä gruyerea ja raclettejuustoa, kun niitä oli pikkupalat jääkaapissa)
  •  3 rkl korppujauhoja + oliiviöljyä
Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä. Lisää smetana ja hunaja ja sekoita. Sekoita kaikki aineet paitsi juustoraaste ja korppujauhot keskenään. Ripota pinnalle juusto ja korppujauhot ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti