perjantai 1. marraskuuta 2019

Keitto uunissa paahdetuilla kasviksilla ja paistetulla halloumilla


Pakkaspäivinä on kiva syödä keittoa. No, syön kyllä keittoja mielelläni muutenkin, kunhan ne ovat enemmän muhennoksia kuin keittoja. Eli mitään kirkasliemisiä liruja ei meillä yleensä tarjota vaan sellaisia keittoja, joissa lusikka pysyy pystyssä ilman käden tukea.
  •  1 myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioina
  •  1 kukkakaali kukintoina
  •  3 porkkanaa kuorittuna ja paloina
  •  sipuli kuorittuna ja lohkoina
  •  solovalkosipuli puolitettuna
  •  chiliä, poista kannat
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  1 tl sormisuolaa
  •  kanelitanko
  •  1 tl kuminaa
Sekoita ja levitä uunipellille. Paista 45 min 200 asteisessa uunissa tai kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat vähän väriä.
  •  rouheciabattaa, halkaise, laita väliin voita
Laita ciabatat kasvisten kanssa uuniin viimeiseksi 5 minuutiksi
  •  1 prk 4 % paksua "kermaa"
  •  5 dl vettä
  •  1 rkl valkoviinietikkaa
  •  1 dl teryakikastiketta
Kiehauta, lisää kasvikset ja soseuta.
  •  1 pkt halloumia paloina
  •  1 rkl oliiviöljyä
Paista halloumiin vähän väriä.

Sekoita kaikki aineet ja tarjoa leipien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti