keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kikherne-mantelipihvit sienikastikkeella


Meillä on vielä kaapissa ylivuotisia kuivattuja herkkutatteja. Jos sinulla ei ole samanlaisia varastoja, voit käyttää tuoreita herkkusieniä. Jos haluat herkkusienikastikkeeseen lisää sienenmakua, lisää muutama tippa tryffeliöljyä valmiiseen kastikkeeseen, vajaa tl riittää. Tähän ruokaan pitää turvotuksen ja liotuksen takia varata muutama tunti, mutta on erittäin helppo tehdä.

Soijakastike sopii todella hyvin sienien kanssa, mutta sen voi korvata suolalla tai kasvisliemelläkin. Eli mikään pakko ei ole soijakastiketta ostaa tätä ruokaa varten, jos et sitä yleensä käytä.
  •  1 dl kuivattuja tatteja + vettä, liota muutama tunti
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  1 prk kuohukermaa
  •  2 rkl soijakastiketta
  •  ripaus muskottia
  •  1 prk kikherneitä
  •  1,5 dl mantelijauhetta
  •  1 prk kikherneitä valutettuna
  •  1 dl korppujauhoja
  •  1 muna
  •  1 rkl viherpippuria
  •  1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  •  oliiviöljyä paistamiseen
Muussaa perunasurvimella kikherneet karkeaksi massaksi. Murskaa viherpippurit morttelissa ja sekoita kikherneisiin. Lisää mantelijauhot, korppujauhot, muna ja 1 rkl soijakastiketta. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi turpoamaan. Muotoile pieniä pihvejä ja paista öljyssä kauniin värisiksi molemmilta puolilta.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja tatit (tai herkkusienet) öljyssä. Lisää kerma ja 1 rkl soijakastiketta ja kiehauta. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Tarjoa kastike parsakaalin ja pihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti