perjantai 29. marraskuuta 2019

Kukkakaalipaistos kreikkalaisin maustein


Meillä tämä oli lohiruoka, mutta lohen voi korvata isoilla valkoisilla pavuilla. Jos käytät papuja, lisää ne lopuksi liemineen tomaattikastikkeeseen.
  •  pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  •  1 rkl voita
  •  1 tl fenkolinsiemeniä
  •  suolaa ja pippuria
Paista lohi ja fenkoli voissa, kunnes lohi on kypsää ja mausta suolalla ja pippurilla
  •  kukkakaali kukintoina, kypsennettynä melkein kypsäksi
  •  muutama peruna kuorittuna, kuutioina ja kypsennettynä melkein kypsäksi
  •  1 punasipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  2 punaista chiliä silppuna
  •  nippu vihreää parsaa suupaloina
  •  10 mustaa kivetöntä kalamataoliivia
  •  prk kirsikkatomaatteja (säilyke) liemineen
  •  2 rkl korppujauhoja
  •  oliiviöljyä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja parsaa öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää oliivit ja tomaatit. Sekoita lohi, kukkakaalit, perunat ja tomaattikastike. Laita uunivuokaan ja ripota pinnalle korppujauhot ja pirskota päälle pari rkl oliiviöljyä. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti