sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Punajuuri-homejuustopiiras


Ensimmäisen adventin kunniaksi avasin etikkapunajuuripurkin. Voit tehdä tämän piiraan myös kasvisversiona eli käytä jauhelihan tilalla 1 dl tummaa soijarouhetta turvotettuna pakkauksen ohjeen mukaan. Soijarouhetta ei tarvitse sen kummemmin paistaa kypsäksi eli lisää se sipulien jälkeen ja paista muutama minuutti. Muuten seuraat alla olevaa ohjetta.

Käytän aina leivonnassa ja ruoanlaitossa täysjyvävehnäjauhoja. Halutessasi voit käyttää myös tavallisia valkoisia jauhoja.
  •  2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  •  dl juoksevaa leivontamargariinia
Sekoita ja painele piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 sipuli silppuna
  •  1 chili silppuna
  •  250 g naudan paistinjauhelihaa
  •  2 dl etikkapunajuuria kuutioina
  •  2 rkl kapriksia
  •  1 tl timjamia
  •  ripaus mustapippuria
  •  ripaus suolaa
  •  1,5 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
  •  sinihomejuustoa murusina
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää muut aineet paitsi homejuusto, sekoita hyvin ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Kaada esipaistetulle piiraspohjalle ja ripota juusto päälle. Paista 200 asteessa 20-30 min, kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti