maanantai 25. marraskuuta 2019

Kurpitsacurry


Tällä kertaa valitsin curryyn kikherneet. Ne voit korvata halutessasi millä tahansa pavuilla tai linsseillä tai vaikka paistetulla kanalla tai lohella.
  •  iso myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioina
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  tuoretta kurkumaa silppuna 
  •  2 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl punaista thaicurrytahnaa
  •  1 prk kikherneitä
  •  2 dl kookosmaitoa
  •  1 rkl kalakastiketta
  •  1 kanelitanko
  •  suolaa oman maun mukaan
  •  tuoretta korianteria silppuna
  •  tarjoiluun keitettyä riisiä tai leipää (meillä leipää)
Paista kurpitsaa, sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa öljyssä viitisen minuuttia. Lisää aineet suolaan asti ja keitä välillä sekoitellen 20 min tai kunnes kurpitsa on tikulla koittaessa kypsää. Huom! Lisää vettä, jos curry kuivuu liikaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja lisää tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.

P.s. Jos tarjoat ruoan leivän kera, kata lusikat herkullisen liemen syömisen helpottamiseksi. Riisin kanssa kelpaa haarukkakin, koska riisi imee lientä sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti