tiistai 26. marraskuuta 2019

Pähkinäwok


Pähkinät sopivat moniin ruokiin. Ostan pähkinät yleensä Lidlistä, sillä ne ovat siellä halvempia ja yleensä tuoreempia kuin muissa marketeissa. Tämän voit tehdä lohesta tai tofustakin, paista siinä tapauksessa kasvikset melkein kypsiksi ennen kuin lisäät lohen/tofun. Niiden kypsyminen vie vähemmän aikaa kuin kanan ja kasvikset eivät ehdi kypsyä tarpeeksi, jos lisäät nämä jo muutaman minuutin päästä
  •  400 g kanafileitä suikaleina
  •  1 rkl chilikastiketta
  •  1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  •  2 tl hunajaa
  •  1 rkl soijakastiketta
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot ohuina siivuina
  • kanelitanko
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 3rkl sesamöljyä
  • 80 g cashewpähkinöitä
  • 2tl soijakastiketta
  • 2rkl teryakikastiketta
  • 2rkl kalakastiketta
  • 1rkl hunajaa
  • 2rkl vettä
  • nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
Sekoita soijakastike, teryakikastike, kalakastike, hunaja ja vesi kastikkeeksi ja jätä odottamaan. Kuumenna öljy wokissa ja paista pähkinät kullanvärisiksi. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Jätä öljy pannuun ja paista kasviksia, kanelia ja kardemummaa täydellä teholla muutama minuutti. Lisää kana marinadeineen ja jatka paistamista, kunnes kana ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää pähkinät, kastike ja nuudelit ja sekoita hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti