torstai 7. marraskuuta 2019

Lohi-ananascurry


Jostain syystä ananassäilyke tuo mieleen opiskeluajan pakastepizzat ja siksi tulee harvemmin käytettyä sitä. Tähän curryyn ananas kuitenkin tuo kesän makua. Tietysti voit käyttää myös tuoretta ananasta, jos jaksat kuoria ja pilkkoa (minä en jaksa). Käytin tässä vihreää currytahnaa, mutta yhtä hyvin sopisi myös punainen.
  •  400 g pala lohta, poista nahka ja kuutioi, 2 rkl kalakastiketta
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan tunniksi tai pariksi.
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  punainen paprika suikaleina
  •  vihreä paprika suikaleina
  •  1 parsakaali kukintoina ja kukinnot ohuina viipaleina
  •  1 porkkana kuorittuna ja ohuina suikaleina
  •  3 limen lehteä (voit jättää poiskin)
  •  2 rkl sesamöljyä
  •  2 rkl vihreää thai currykastiketta
  •  prk kookosmaitoa (kevyt)
  •  1 rkl limemehua
  •  prk ananasta mehuineen
  •  suolaa oman maun mukaan
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  punaista chiliä viipaleina
  •  silputtua korianteria
  •  keitettyä jasminriisiä
Laita öljy kuumenemaan wokiin. Lisää ennen öljyä mainitut ainekset ja paista kovalla teholla, kunnes saavat vähän väriä ja pehmenevät. Lisää kookosmaito, currykastike ja liememehu ja kiehauta. Lisää ananas ja lohi liemineen ja keitä sekoitellen, kunnes lohi on kypsää. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti