Minä kypsensin bataatit kokonaisena mikrossa (tein muutaman viillon pintaan ja kääntelin välillä). Jos sinulla ei ole mikroa, kuori ja lohko bataatti, lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä uunissa. Käytin valmista sienisalaattia, koska en säilönyt suolasieniä. Jos olet onnellinen suolasienien omistaja, tee sienisalaatti itse. Ohjeen inspiraatio löytyi Maku-lehdestä.
- 1 kg bataattia kypsennettynä ja vähän jäähtyneenä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 munaa
- 2 dl juustoraastetta/muruja (meillä alpzilrel + sinihomejuusto, koska niitä oli pikkupalat jääkaapissa, mutta mikä vaan hyvä juusto käy)
- 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
Muussaa bataatti ja sekoita kaikki aineet keskenään. Nosta leivinpaperille lusikalla nokareita uunipellille ja paina vähän kasaan (jauhota lasta, jos tarttuu kiinni). Paista 200 asteessa 15 min.
- punasipulia suikaleina
- kourallinen pecan pähkinöitä
- solovalkosipuli silppuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamico viinietikkaa.
- valmista metsäsienisalaattia
- prk lehtipersiljaa silppuna
Paista sipuli, pähkinät ja valkosipuli öljyssä, kunnes sipuli karamelisoituu. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa bataattipihvien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti