sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Bataattipihvit ja sienisalaattia


Minä kypsensin bataatit kokonaisena mikrossa (tein muutaman viillon pintaan ja kääntelin välillä). Jos sinulla ei ole mikroa, kuori ja lohko bataatti, lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä uunissa. Käytin valmista sienisalaattia, koska en säilönyt suolasieniä. Jos olet onnellinen suolasienien omistaja, tee sienisalaatti itse. Ohjeen inspiraatio löytyi Maku-lehdestä.
  •  1 kg bataattia kypsennettynä ja vähän jäähtyneenä
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  2 munaa
  •  2 dl juustoraastetta/muruja (meillä alpzilrel + sinihomejuusto, koska niitä oli pikkupalat jääkaapissa, mutta mikä vaan hyvä juusto käy)
  •  1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  •  ripaus mustapippuria
  •  1 rkl oliiviöljyä
Muussaa bataatti ja sekoita kaikki aineet keskenään. Nosta leivinpaperille lusikalla nokareita uunipellille ja paina vähän kasaan (jauhota lasta, jos tarttuu kiinni). Paista 200 asteessa 15 min.
  •  punasipulia suikaleina
  •  kourallinen pecan pähkinöitä
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  1 rkl balsamico viinietikkaa.
  •  valmista metsäsienisalaattia
  •  prk lehtipersiljaa silppuna
Paista sipuli, pähkinät ja valkosipuli öljyssä, kunnes sipuli karamelisoituu. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa bataattipihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti