tiistai 10. joulukuuta 2019

Munakoisolasagne


Kaiken maailman lasagnet ovat suurta herkkuani. Kasvislasagne on erittäin ruokaisaa, kun tomaattikastikkeeseen lisää linssejä. Tällä kertaa käytin valmiiksi keitettyjä ruskeita linssejä. Yhtä hyvin kastikkeeseen olisi voinut laittaa heti keittämisen alkuvaiheessa dl punaisia linssejä, ne kypsyvät noin 25 minuutissa. Jos käytät keittämättömiä linssejä, lisää ruokaan +1 tomaattimurskapurkillinen vettä (ja lisää tarvittaessa).
  • 800 g munakoisoa kuutioituna
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2prk tomaattimurskaa
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskapurkki vettä
  • 1 tl timjamia
  • 1rkl balsamico viinietikkaa
  • prk ruskeita linssejä liemineen
  • 1dl mustia kalamataoliiveja
  • rkl kapriksia
  • rkl hunajaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai gruyere)
  • täysjyvälasagnelevyjä (esikypsennä 2 min kiehuvassa vedessä)
Paista munakoisoa, sipulia, chiliä ja valkosipulia öljyssä sekoitellen, kunnes vähän pehmenevät (n. 8 min). Lisää timjami, tomaattimurska ja pyre ja balsamico ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää linssit ja keitä 5 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat aivan pehmeitä. Lisää oliivit, kaprikset, hunaja ja mustapippuri. Kuumenna maito ja vatkaa sekaan tuorejuusto ja muskottipähkinä.

Kokoa lasagne: laita vuokaan pohjalle tomaattikastiketta, päälle kerros lasagnelevyjä, sitten tomaattikastiketta ja pari rkl tuorejuustoseosta ja taas kerros lasagnea. Toista, kunnes sinulle jää päällimmäiseksi kerros lasagnea ja sen päälle tuorejuustokerros. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti