torstai 5. joulukuuta 2019

Chorizo-punakaalipiirakka


Jääkaapin perukoilla on lojunut viime viikolta ylijäänyt pala punakaalia. Onneksi tähän aikaan vuodesta punakaalireseptejä on runsaasti. Nappasin tähän piiraaseen idean Yhteishyvän salamisipsipunakaalipiirakan ohjeesta. Vaihdoin salamin chorizoon ja muutenkin vähän muuntelin ohjetta. Alkuperäinen ohje löytyy S-ryhmän liikkeissä joulukuun ajan jaossa olevista reseptilehtisistä ja varmasti netistä löytyy myös. Mutta tämä on siis oma viritykseni.
  •  2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  •  1 dl ruisjauhoja
  •  1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  •  1 dl vettä
Sekoita nopeasti taikinaksi ja laita ulos tai jääkaappiin tunniksi. 
  •  pala punakaalia suikaleina
  •  sipuli suikaleina
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  1 punainen chili silppuna
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  1 dl vettä
  •  1/2 dl balsamico viinietikkaa
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  1 tl timjamia
  •  2 tl hunajaa
  •  suolaa
  •  ripaus mustapippuria
  •  1 dl kevytsmetanaa
  •  50 g chorizosiivuja silppuna
  •  50 g sinihomejuustoa muruina
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja punakaali öljyssä (n. 5 min). Lisää vesi, balsamico, soija ja timjami ja hauduta puolisen tuntia välillä sekoittaen (lisää vettä, jos alkaa tarttua pohjaan). Mausta hunajalla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria. Painele taikina piirasvuokaan. Paista 200 asteessa 10 min. Levitä pohjalle kaaliseos. Paista 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Lisää pinnalle chorizo ja smetana ja sinihomejuusto ja paista vielä 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti