Jos haluat oikaista tämän teossa, voit käyttää lohen marinadissa oheisen ohjeen sijasta 2 rkl punaista currytahnaa + 2 rkl öljyä. Ihan yhtä hyvää ei tule siten, mutta syötävää kuitenkin :)
- 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
- 2 rkl garam masalaa
- 1 tl currya
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta
- 2 rkl sesamöljyä
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa yön yli
- 1 sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipuli silppuna
- pala inkivääriä silppuna
- chiliä silppuna
- rkl sesamöljyä
- 2 dl paksua maustamatonta jugurttia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
- jasminriisiä keitettynä
- tuoretta korianteria silppuna
Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää jugurtti, vesi ja tomaattipyre. Kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä 5 min. Lisää lohi ja jatka haudutusta välillä varovasti sekoitellen, kunnes kala on kypsää. Lisää kukkakaali ja sekoita. Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti