torstai 12. joulukuuta 2019

Lohi-kukkakaalicurry


Jos haluat oikaista tämän teossa, voit käyttää lohen marinadissa oheisen ohjeen sijasta 2 rkl punaista currytahnaa + 2 rkl öljyä. Ihan yhtä hyvää ei tule siten, mutta syötävää kuitenkin :)
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 2 rkl garam masalaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl sesamöljyä
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa yön yli
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • rkl sesamöljyä
  • 2 dl paksua maustamatonta jugurttia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • jasminriisiä keitettynä
  • tuoretta korianteria silppuna
Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää jugurtti, vesi ja tomaattipyre. Kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä 5 min. Lisää lohi ja jatka haudutusta välillä varovasti sekoitellen, kunnes kala on kypsää. Lisää kukkakaali ja sekoita. Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti