keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Maa-artisokkagratiini


Minä laitoin gratiiniin mukaan lohta. Jos haluat pelkän kasvisversion, vaihda lohen tilalle isot valkoiset pavut ja sekoita marinadin ainekset smetanaan. Tai käytä marinadi kanalle ja paista öljyssä ja tarjoa gratiini vierellä.
  • 500 g maa-artisokkia kuorittuna ja n. 2 mm viipaleina
  • 1,5 dl kevytsmetanaa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • pussi sahramia
  • 1/2 tl suolaa
  • dl ruiskorppujauhoja
  • 2 dl manchegoraastetta (tai jotain muuta juustoa)
  • 2 rkl sesamöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 1/2 prk persiljaa silppuna
  • 300 g lohta + 1tl mustia ja 1tl valkoisia sesaminsiemeniä+rkl balsamico valkoviinietikkaa+suolaa+rkl hunajaa
Laita lohi maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Laita maa-artisokkaviipaleet 2 minuutiksi mikroon täydellä teholla (jos et tee tätä, lisää uunissa paistoaikaa n. +10 min). Sekoita smetana, maito, sahrami ja suola. Sekoita lohi, smetanaseos ja esikuumennetut maa-artisokat. Sekoita keskenään korppujauhot, juustoraaste, öljy ja persilja ja levitä maa-artisokkaseoksen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes maa-artisokat ovat tikulla koetettaessa pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti