torstai 19. joulukuuta 2019

Punainen (thai)bataatticurry


Taasko se tekee currya, voisi joku kysyä. No, jokainen curry on erilainen. Ja voit jokaista curryohjetta helposti muokata haluamaksesi, melkein kaikki ainekset ovat vaihdettavissa. Tähän curryyn voit papujen tilalle (tai niiden lisäksi) lisätä lohta (lisää raakana samalla kuin herkkusienet), paistettua kanaa tai vaikka tofua. Kasvikset voit vaihtaa niihin, joista eniten pidät. Tärkeää on paistaa kaikki täydellä teholla eli ei mitään pitkiä haudutteluja, joilla kasvikset muuttuvat lötköiksi. Kasvisten pitää olla napakan rouskuvia!

Curryja tehdessä kaikki kasvikset ja muut ainekset kannattaa käsitellä valmiiksi työpöydälle ennen paistamisen aloittamista. Kun paistetaan kuumalla pannulla, ainekset palavat nopeasti ja siksi ei ole aikaa ryhtyä leikkelemään kasviksia tai kaivelemaan jääkaappia paiston aikana.

Tämän kanssa voisi tarjota riisiä tai paistettuja nuudeleita (keitä nuudelit ja paista niitä sitten hetki rkl sesamöljyssä, lisää 1-2 kananmunaa ja sekoittele, kunnes muna hyytyy). Meitä oli vain kaksi syöjää, joten jätin lisukkeet pois.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • rkl punaista thai currytahnaa
  • rkl inkivääritahnaa (minulla sattui olemaan tätä jääkaapissa, tuore inkivääri käy yhtä hyvin eli kuori ja silppua)
  • 3 limen lehteä (voit jättää pois ja lisätä sen sijaan pari rkl limemehua samalla, kun lisäät kookosmaidon)
  • 1 kurkuma silppuna
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • muutama herkkusieni viipaleina
  • pieni prk kookosmaitoa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • tuoretta persiljaa silppuna (laitoin persiljaa, koska minulla oli puolikas prk jäänyt yli aikaisemmasta ruoanlaitosta, korianteri olisi vielä parempaa tai thaibasilika)
  • punaista chiliä silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää tahnat, lime ja kurkuma ja paista hetki. Anna wokin kuumentua täydelle teholle. Lisää parsakaali, bataatti, sipuli ja valkosipuli ja paista sekoitellen, kunnes bataatti ja parsa ovat viittä vaille kypsiä. Lisää herkkusienet ja paista vielä hetki. Lisää kookosmaito, pavut, kalakastike ja hunaja ja sekoita lämpimäksi. Lisää valmiiseen ruokaan yrtit ja chili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti