lauantai 21. joulukuuta 2019

Pitkään haudutettu munakoisopata ja punakaalicoleslaw


Tämän reseptin inspiraatio on jostain ruotsalaisesta keittokirjasta. Siinä ruoka tehtiin uunissa ja haudutettiin pari tuntia kannen alla. Minulla ei ole kannellista uunivuokaa, joten tein tämän hellalla. Puolet aineistakin on vaihdettu, joten tuskin tunnistat alkuperäistä ohjetta, jos joskus satut siihen törmäämään. Joka tapauksessa, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi!
  • iso munakoiso kuutioina
  • 1 fenkoli silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • prk kirsikkatomaatteja liemineen (säilyke)
  • prk valkoisia papuja valutettuna
  • 2 tl hunajaa
Laita kaikki aineet paitsi pavut ja hunaja isoon kattilaan. Kiehauta. Anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 1-1,5 tuntia tai kunnes munakoiso on täysin pehmeää ja vähän hajoaa. Lisää pavut ja sekoita lämpimäksi. Lisää lopuksi hunaja. 

Coleslaw:
  • pala punakaalia suikaleina
  • 1dl turkkilaista jugurttia
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
Sekoita punakaali, jugurtti, majoneesi ja sinappi ja laita jääkaappiin maustumaan padan valmistamisen ajaksi.

Tarjoa munakoisopata coleslawn ja hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti