torstai 27. helmikuuta 2020

Halloumia ja teryakikasviksia


Uunipellillä tehtävät ruoat ovat helppoja ja sopivat erinoimaisesti arkiruoaksi. Jos haluat, voit vaihtaa halloumin tofuksi tai valkoisiksi pavuiksi tai voit paistaa seuraksi kalaa tai kanaa. Kanan voi laittaa limemehu-hunaja-suolaseosmarinadiin edellisenä päivänä. Voit tarjota lisukkeena riisiä tai keitettyjä nuudeleita tai leivänpaahtimessa lämmitettyjä pikkurieskoja.

Kuvassa kasvikset ovat vasta matkalla uuniin, siksi kuvasta puuttuvat halloumi, chili ja korianteri.
  • 3 rkl sesamöljyä
  • paketti halloumia, revi suupaloiksi
  • punaista chiliä silppuna (voit jättää pois)
  • iso parsakaali kukintoina
  • muutama porkkana suikaleina
  • pieni prk ananaskuutioita
  • 125 g sokeriherneitä
  • 1 dl teryakikastiketta (meillä oli inkiväärillä maustettua)
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna (voit jättää poiskin)
  • pari punasipulia lohkoina
  • 1 rkl srirachakastiketta (tai vähemmän, jos et pidä tulisesta ruoasta)
  • tuoretta korianterisilppua
Sekoita 2 rkl öljyä ja muut aineet paitsi korianteri, chili ja halloumi kulhossa. Kippaa uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 25-30 min tai kunnes kasvikset ovat mukavasti pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

Kuumenna loppu öljy paistinpannussa ja lisää halloumi ja chili ja paista, kunnes halloumi saa väriä. Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti