perjantai 28. helmikuuta 2020

Kurttukaalipaistos


Kaupassa tarttui heräteostoksena käteen kurttukaali. Kaalit tuntuvat olevan minulle tällainen ostos, että joskus on vaan pakko ostaa, kun näkyy herkullinen yksilö. Kurttukaali, kyssäkaali, valkokaali, parsakaali, mikä vaan kaali kelpaa. Parsakaalia tosin ostan melkein joka toinen päivä, mutta siitä huolimatta etenkin Lidlissä käydessä tulee ostettua sitä myös ihan ulkonäön perusteella. Mutta tänään siis tein kurttukaalipaistosta.

Puolukat voit jättää pois. Minä tarjosin niitä ruoan lisukkeena, koska sulatin tänään pakastimen ja puolukkapussi näytti haluavan jo pois kylmästä.

Voit vaihtaa paistijauhelihan broilerinjauhelihaan tai soijarouheeseen.
  • 1 kurttukaali, poista kanta ja jaa lehdiksi, kypsennä mikrossa kannen alla n. 6 min, sekoita kerran välillä
  • 1 prk 4 % Floran paksua "kermaa"
  • 100 g tuorejuustoa
  • ripaus muskottia
  • 500 g naudan paistinjauhelihaa ruskistettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 prk vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • rkl tummaa siirappia
  • kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • silputtua korianteria (voit jättää poiskin tai vaihtaa johonkin tuoreeseen / kuivattuun yrttiin, minulla oli korianteripurkista paljon varsia sisältävä osa jäljellä ja se sopi hyvin tähän keittelyyn)
  • ps pakastepinaattia
  • hyvää juustoraastetta (meillä gruyere)
  • suolaa, mustapippuria
  • puolukoita ja sokeria, sekoita keskenään
  • leipää
Kuumenna kerma ja tuorejuusto ja sekoita mukaan muskotti. Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, kumina ja kaneli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, siirappi, laakerinlehdet ja korianteri ja anna kiehua 15 min. Lisää pinaatti ja kypsä jauheliha anna kiehua vielä 5 min. Mausta. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko.

Laita uunivuoan pohjalle pari kauhallista tomaattikastiketta. Laita päälle kerros kaalinlehtiä. Toista, kunnes kastike ja kaali on käytetty ja viimeisenä on kerros kaalia. Kaada päälle juusto-kerma ja ripota pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 - 40 minuuttia, kunnes ruoka saa kauniin värin. Tarjoa leivän ja puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti