keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Melkein perinteinen pinaattikeittoko?


Tein tämän keiton tuoreista pinaateista, koska pidän siitä, että ruokaan jää vähän suutuntumaa. Voit tietysti käyttää myös pakastettua pinaattia. Halutessasi voit myös jättää "ylimääräiset" lisukkeet pois ja syödä keiton perinteisesti pelkän kananmunan kera ja syödä leivän lisukkeena. Jos et tykkää chilistä (tai inkivääristä), jätä ne pois...en kyllä suosittele, sillä niistä saa tähän loistavaa makua ja terveellisyyttäkin tietysti. Lohen voit vaihtaa isoihin valkoisin papuihin tai vaikka paistettuun kanaan. Tämä ohje on n. 2-3 henkilölle.
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl (täysjyvä)jauhoja
  • 1 prk kuohukermaa
  • 4 dl maitoa
  • 250 g pinaattia huuhdeltuna ja silputtuna
  • 1/2 dl osterikastiketta (tai teryakia)
  • pala inkivääriä silputtuna
  • punasipuli suikaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • 150 g kylmäsavulohta silputtuna
  • pari palaa tummaa leipää kuutioina
  • mustapippuria (ja suolaa)
Kuullota sipuli ja valkosipuli 1 ruokalusikallisessa öljyä. Lisää jauhot, kerma, osterikastike ja maito ja sekoita hyvin. Keitä sekoitellen, kunnes saostuu. Lisää pinaatti ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee. Soseuta. 

Sillä aikaa kun keitto saostuu, kuumenna paistinpannussa loppu öljy ja paista sipulia ja inkivääriä, kunnes sipuli vähän karamelisoituu. Lisää chili, kylmäsavulohi ja leipä ja paista, kunnes lohen väri vaihtuu vaaleanpunaiseksi ja leivät ovat mukavan rapeita. Sekoita lohiseos keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti