sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Hapanimelät katkarapunuudelit


Meillä syödään katkarapuja aika harvoin. Yksi pussi katkarapuja on jo hetken odotellut pakastimessa, joten käytin sen pois wokissa, kuinkas muuten. Jos et tykkää katkaravuista, tähän voi laittaa myös lohta (kuutioi ja lisää se samassa vaiheessa kuin katkaravutkin), tölkkipapuja, tofua tai vaikka kypsennettyä kanaa.

Ja taas kerran: wokin monista aineista ei kannata pelästyä. Ota kaikki valmiiksi esiin ja pilko kaikki kasvikset ja valmistele katkaravut ennen kuin laitat wokin lämpiämään. Jos ainekset eivät ole esillä, tulee kokille liian kiire paistamisen kanssa ja maailman helpoin ruoka muuttuu hankalaksi!
  • 2 rkl sesamöljyä
  • punainen paprika suikaleina
  • porkkana raastettua
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli suikaleina
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuemmiksi suikaleiksi
  • inkivääriä silppuna
  • kurkumaa silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl kalakastiketta
  • rkl siirappia / hunajaa / tummaa sokeria
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • pussi pakastekatkarapuja, huuhtele kylmällä vedellä, kunnes sulavat
  • pari rkl maapähkinöitä
  • tuoretta punaista chiliä viipaleina
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kaikki kasvikset ja paista täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja ovat melkein kypsiä. Lisää muut aineet paitsi maapähinät koko ajan sekoittaen ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää pähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti