lauantai 15. helmikuuta 2020

Linssimasala


Miten niin taas kasviscurrya? Tämä on superhyvää, ei muuta kuin tekemään! Kerää kaikki ainekset valmiiksi esille ja pilko kaikki kasvikset ennen kuin kuumennat kattilan, niin tämän tekeminen sujuu kuin leikki.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna (tai tl jauhetta)
  • 2 rkl sesamöljyä
  • rkl garam masalaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • prk tomaattimurskaa
  • prk vettä
  • rkl limemehua
  • rkl tummaa siirappia
  • 1 kanelitanko
  • 4 mustaa kardemummaa
  • 2 dl ranskankermaa tai kevytsmetanaa
  • 2 dl belugalinssejä (voit käyttää muitakin linssejä)
  • kourallinen pehmeitä viikunoita silputtuna
  • kukkakaali kukintoina
  • tuoretta korianteria silppuna, suolaa oman maun mukaan
  • (riisiä tarjoiluun, jos niin haluat)
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, kurkuma ja porkkana öljyssä. Lisää muut aineet paitsi kukkakaali ja korianteri ja anna kiehua 20 min miedolla lämmöllä. Lisää kukkakaali ja keitä välillä sekoitellen, kunnes kukkakaali pehmenee. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa. Mausta korianterilla ja suolalla ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti