maanantai 23. maaliskuuta 2020

Herkkusieni-valkohomejuustopiiras


Voit laittaa tähän piiraaseen herkkusienien tilalle tietysti myös metsäsieniä. Ja toisaalta jättää pois kuivatut herkkutatit, jos sinulla ei ole sieniherkkuja kaapissa. Laitoin tähän myös teelusikallisen tryffeliöljyä, senkin voit jättää halutessasi pois. Tryffeliöljy ei ole elämän välttämättömyys vaan pala kultareunaa. Parsan tilalla menee myös parsakaali.
  • pkt käsittelylämpöiseksi sulanutta lehtitaikinaa (1 iso levy)
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 200 g herkkusieniä viipaleina
  • 1/2 dl kuivattuja herkkutatteja murskattuna
  • nippu vihreää parsaa, poista kuivat kannat napsauttamalla ja pilko suupaloiksi
  • tl timjamia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 200 g valkohomejuustoa
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • kananmuna voiteluun
Paista sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, parsaa ja timjamia öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes pehmenevät ja parsa on melkein kypsää. Lisää perunajauhot, tomaattipyree, kuohukerma ja herkkutatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Lisää juusto ja mausteet ja sekoittele tasaiseksi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

Kauli taikina 2x leveämmäksi kuin se oli. Levitä kastike toiselle puolelle taikinalevyä, taita toinen puoli päälle. Painele taikina haarukalla kiinni ympäriinsä ja pistele vielä muutamia reikiä päälle. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti