keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Lämmittävä borssikeitto


Rakastan borssia! Siitä on olemassa lukemattomia eri versioita ja omani on tietysti (ei niin yllättäen) kasvisversio. Voit laittaa omaasi lihaakin, pääasia, että ruoassa on punajuurta, sipulia, kaalia ja valkosipulia.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala palsternakkaa kuorittuna ja kuutioina
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioina
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 2 isoa punajuurta kuorittuna ja kuutioina
  • 1 tl kuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioina
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • niin paljon vettä, että kasvikset peittyvät
  • rkl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl meiramia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • rkl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • smetanaa tarjoiluun
Paista ennen öljyä mainittuja öljyssä kymmenkunta minuuttia. Lisää muut aineet paitsi smetana ja pavut, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Lisää pavut ja anna lämmetä. Tarjoa smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti