lauantai 14. maaliskuuta 2020

Kanaa, banaania ja nuudeleita


Ai miksi nostin banaanin tuohon otsikkoon, vaikka tässä on ties mitä muitakin aineita? En oikeastaan tiedä, ehkä siksi, että itse en kovin usein käytä banaania ruoanlaitossa, vaikka mielestäni makeat hedelmät sopivatkin hyvin suolaisiin ruokiin. Jos et halua syödä kanaa, marinoi lohta, tofua, valkoisia papuja tai miksei vaikka lihaakin (lihan käyttöön en osaa antaa ohjeita). Jos käytät lohta, paista se kuten kanakin, erikseen. Jos käytät tofua tai papuja, marinoi ja lisää ruokaan samalla kuin munat.
  • 400 g kanafileitä suupaloiksi leikeltynä
  • 2 rkl vihreää thaitahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1/2 dl osterikastiketta
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1/4 valkokaali suikaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 1/2 dl vettä
  • banaani viipaleina
  • tuoretta punaista chiliä viipaleina
  • tuoretta inkivääriä silppuna
  • keitettyjä täysjyvänuudeleita
  • 2 munaa, sekoita rakenne rikki haarukalla
Kuumenna puolet öljystä wokissa kuumaksi ja puolet paistinpannulla. Paista paistinpannussa kana kypsäksi marinadeineen. Lisää wokiin sipuli, valkosipuli, kaali ja paprika ja paista sekoitellen, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää maapähkinävoi ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää nuudelit, banaanit ja munat ja paista sekoitellen, kunnes munat hyytyvät. Kaada sekaan kanaseos, chili ja inkivääri ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti