perjantai 13. maaliskuuta 2020

Sahramilohta

Jotta ei käy elämä tylsäksi, maustetaanpa vaihteeksi ruoka intialaisittain :) Eihän sille mitään voi, että intialainen ruoka on lähellä sydäntä! Tämä ruoka on erittäin helppo tehdä, mutta vaatii vähän valmisteluaikaa eli lohta pitää marinoida vähintään parisen tuntia. Jos haluat tehdä kasvisversion, vaihda lohi tofuun.
  • 1 ps sahramia
  • rkl kuumaa maitoa
  • dl kevytsmetanaa tai turkkilaista jugurttia
  • valkosipulinkynsi silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • puolikkaan limen mehu
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
Sekoita ensin sahrami ja kuuma maito. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään ja lopuksi lisää lohi ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • rkl kookosöljyä
  • prk valmiita linssejä, valutettuna
  • tarjoiluun; keitettyä riisiä
Paista kasviksia öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää kala marinadeineen ja linssit ja paista, kunnes kala on kypsää. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti