sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Täytetyt ohukaiset


Tämä 80-luvun klassikkoruoka on maukas tapa käyttää jääkaapin perukoilla olevat juustonloput. Pinnalle sopivat kovat juustot ja täytteesen voi laittaa pehmeät. Jos sinulla on vain  kovaa juustoa, sitä voi tietysti laittaa myös ohukaisten täytteeseen. Meillä oli tarjolla pinnalle appenzelleria ja täytteeksi sinihomejuustoa. Niinpä valitsin täytteeseen homejuustoon sopivasti ruusukaalia ja smetananlopun. Smetanan tilalle voit laittaa kastikkeeseen vähän jauhoja ja kermaa ja keittää sen verran, että kastike saostuu.

En laittanut tähän ohukaisohjetta, kreppeihin löytyy netistä ohjeita vaikka kuinka paljon (kun vaihdat ohjeen nesteestä desin desiin kivennäisvettä taikinaan, tulee pitsiohukaisia, kuten kuvassa). Eli paista isoja lettuja, itse tein viiden kananmunan taikinan ja käytin (kuten aina) täysjyvävehnäjauhoja ja rasvatonta hylamaitoa.

Pekonin tilalle voit laittaa vaikka kylmäsavulohta tai tonnikalaa, tai miksei myös kanaa tai tofua.
  • rkl öljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • punainen chili silppuna
  • paketti pekonia silppuna
  • 100 g sinihomejuustoa
  • dl kevytsmetanaa
  • 2 dl vettä
  • suolaa, mustapippuria
  • 300 g ruuuskaaleja puolitettuna ja kypsennettynä (mikrossa)
  • isoja paistettuja ohukaisia
  • pari kourallista juustoraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää pekoni ja paista kypsäksi. Lisää juusto, smetana ja vesi ja hauduta sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää ruusukaalit ja mausta. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja täytä ohukaiset, kääri rullalle. Ripota päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 20 min tai kunnes juusto on sulanut ja on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti