torstai 5. maaliskuuta 2020

Kanaa itämaisessa voikastikkeessa

Itämaisissa tunnelmissa ollaan taas kerran.  Jos kana ei maistu, vaihda se loheen tai valkoisiin papuihin. Lisää lohi/pavut vasta ihan lopussa, juuri ennen parsaa. Tarjoa tämän ruoan kanssa keitettyä riisiä, naan leipää tai vaikkapa jotain hyvää vaaleaa leipää.
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • kurkumaa silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl hunajaa tai tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 40 g voita pieninä paloina
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  •  400 g kanafileitä, leikkaa saksilla suupaloiksi
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vihreää currykastiketta
Sekoita kana ja muut aineet ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuumenna öljy, lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chili ja paista, kunnes sipuli pehmenee ja alkaa karamelisoitua. Lisää kana marinadeineen ja paista, kunnes kana on kypsää. Lisää muut aineet paitsi voi ja parsakaali ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 min. Lisää voi ja parsakaali ja sekoita, kunnes voi sulaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti