Jos haluat tehdä perinneversion, jätä pois lohi, kesäkurpitsa ja tahini. Paprikan voi jättää ja sitä voi jopa laittaa enemmänkin kuin yhden. Perinneversioon kannattaa vaihtaa yhden vesidl tilalle dl valkoviiniä, koska ilman limemehua ja tahinia, tomaattikastike kaipaa lisää happamuutta.
Arvatkaa kaksi kertaa, oliko hyvää!
- 300 g lohta, poista nahka ja kuutioi
- rkl limemehua
- vajaa tl suolaa
Sekoita keskenään ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa
- munakoiso viipaleina
- kesäkurpitsa viipaleina
- punainen paprika paloina
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- sipuli silppuna
- solovalkosipuli silppuna
- chiliä silppuna
- prk tomaattimurskaa
- prk vettä
- tl timjamia
- 4 rkl tahinia
- suolaa, mustapippuria, 2 tl hunajaa
- 2 palloa mozzarellaa sillppuna
- kourallinen parmesanraastetta
Sekoita munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja reilusti oliiviöljyä kulhossa. Kumoa leivinpaperille, sirota päälle sormisuolaa ja paista 200 asteessa 25-30 min tai kunnes munakoisot pehmenevät ja saavat vähän väriä.
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chiliä ruokalusikallisessa öljyä. Lisää tomaattimurska, timjami ja vesi ja keitä miedolla lämmöllä 30 min välillä sekoitellen. Lisää tahini ja sekoita, kunnes sulaa. Mausta.
Laita uunivuoan pohjalle vähän tomaattikastiketta, sitten puolet munakoiso-kesäkurpitsa-paprikaseoksesta, lohet, puolet mozzarellasta a puolet lopusta tomaattikastikkeesta. Lisää sitten loput munakoisot ym, mozzarellat, loppu tomaattikastike ja pinnalle parmesan. Paista 200 asteessa reilu 30 min.
Tarjoa hyvän leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti