maanantai 9. maaliskuuta 2020

Kukkakaalipohjainen sipuli-homejuustopizza


Olen kerran aikaisemminkin kokeillut kukkakaalipizzapohjaa ja se oli mielestäni hyvää. Nyt kokeilin tällaista ruotsalaisen lehden reseptiä, jossa käytetään mantelijauhoja. Koska en välttele hiilihydraatteja, vaihdoin osan mantelijauhoista täysjyvävehnäjauhoihin, mutta halutessasi voit siis laittaa taikinaan pelkkää mantelijauhoa. Täytteeksi voit valita, mitä haluat. Meillä oli jäänyt pala homejuustoa ja taioin sen tähän pizzaan herkkupalaksi. Tähän olisi sopinut myös päärynä, mutta koska kotona oli vaan omenaa, käytin sitä ja hyvää oli.
  • 500g kukkakaalia pienenä silppuna (riisin kokoisina paloina)
  • 1 dl mantelijauhoja
  • reilu dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 4 munaa, vatkaa rakenne rikki.
Sekoita aineet ja muotoile palloksi. Rakenne saa olla löysempi kuin perinnepizzapohjassa. Anna levätä 10 min. Sen jälkeen laita pallo leivinpaperille uunipellin päälle ja painele käsin pellille. Paista 200 asteessa 10 min tai kunnes on kauniin ruskeaa ja kiinteä.

Sillä aikaa, kun pohja paistuu:
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • rkl voita
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 omena suikaleina
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • mustapippuria, suolaa
  • 150 g hyvää sinihomejuustoa
  • kourallinen parmesanraastetta
Paista sipulia ja valkosipulia voissa, kunnes sipuli pehmenee, mutta ei saa väriä. Lisää omena ja pähkinät ja paista vielä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele kukkakaalipohja öljyllä, levitä homejuusto pohjalle. Laita sen päälle sipuliseos ja lopuksi parmesan. Paista 200 asteessa 10 min tai kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti