tiistai 10. maaliskuuta 2020

Myskikurpitsakeitto ja paahdetut mausteiset kikherneet


Olen varmaan ennenkin maininnut, että meillä keitot muistuttavat enemmän muhennosta kuin keittoa ja tämä ei ole poikkeus. Tykään myös sattumista eli pelkkiä sosekeittoja tulee tehtyä harvemmin, niihin pitää aina erikseen paistaa pinnalle suutuntumaa joko paistinpannulla (punasipulia, chiliä ja lohta esimerkiksi) tai sitten uunissa kuten tänään. Kikherneiden kanssa ei tarvitse paahtaa kukkakaalia, minä tein niin, koska eilisestä ruoasta jäi yli vajaa puolikas kukkakaali. Jos et löydä kaupasta myskikurpitsaa, korvaa se bataatilla tai vaikka porkkanalla. Mausteita voit laittaa enemmän tai vähemmän, ihan oman makusi mukaan. Me pidämme voimakkaasti maustetusta ruoasta ja tässä keitossa on makua juuri meille sopivasti.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pari punaista chiliä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioina
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 tomaattimurskapurkillista vettä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 dl osterikastiketta
  • 1 dl maapähkinävoita
Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä. Lisää kurpitsa ja mausteet ja paista vielä sekoitellen muutama minuutti. Lisää muut aineet paitsi maapähkinävoi ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa on kypsää (kokeile tikulla). Lisää maapähkinävoi ja soseuta. Tee kiehumisen aikana kikherneet.
  • 1 prk kikherneitä valutettuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1/2 kukkakaali suupaloiksi pienittynä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl sormisuolaa
Sekoita aineet ja paista leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kikherneet kuivuvat ja ainekset saavat vähän väriä.

Sekoita lopuksi kikherneet keittoon ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti