torstai 12. maaliskuuta 2020

Peruna-maa-artisokkagratiini ja sienipihvit


Portobellosienistä saa loistavia pihvejä, niitä vaan on aika harvoin meidän lähikaupassamme. Kävimme pari päivää sitten Kouvolassa ja ostin näitä Prismasta eli nyt herkutellaan sienipihveillä. Eikä tuossa gratiinissakaan mitään vikaa ollut. Sieniä ei välttämättä tarvitse marinoida, ne voi paistaa ihan sellaisinaankin ja maustaa sitten valmiina suolalla ja pippurilla. Tämä makean suolainen marinadi sopii loistavasti kermaisen gratiinin kanssa, eli suosittelen kuitenkin kokeilemaan marinointia.
  • 4 portobellosientä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl dijon sinappia
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
Sekoita muut aineet paitsi sienet. Irrota sienistä jalat  Laita sienet jalkoineen lautaselle ja kaada marinadi päälle ja kääntele siten, että sienet peittyvät kokonaan. Peitä kelmulla ja marinoi jääkaapissa tunti. Paista öljyssä molemmin puolin.
  • 400g jauhoisia perunoita kuorittuna ja ohuina viipaleina
  • 400 g maa-artisokkia kuorittuina ja ohuina viipaleina
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
Laita kaikki kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 min tai kunnes sinulla on kermainen paksu seos. Kaada seos uunivuokaan. 
  •  2 rkl ruiskorppujauhoja
  • 40 g voita nokareina
Ripota vuoan päälle korppujauhot ja lisää voi nokareina pinnalle. Paista 200 asteessa 30 min.

Tarjoa pihvit gratiinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti