tiistai 17. maaliskuuta 2020

Parsaa ja lohta hodareissa


Tämän ohjeen inspiraatio on muistaakseni Glorian ruoka&viinilehdestä. Ajeltiin tänään Loviisan torin kautta ja huomasin, että paikallinen kalamyyjä Dagny's fisk oli siellä kojuineen. Ajattelin kannattaa paikallista toimijaa ja ostaa graavilohta (ja lohta huomiseksi). Sitten käytiin S-marketissa ja sieltä onneksi löytyi sekä parsaa että hodarisämpylöitä. Muut tarveaineet ovat kotimme perusvarastoa.

Tämä ohje on kahdelle. Periaatteessa parsat riittäisivät neljällekin, mutta rakastamme molemmat parsaa ja niinpä sitten ahmimme nämä kaikki
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • nippu vihreää parsaa, poista kovat kannat
  • dl raastettua parmesania
  • 200 g graavilohta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
  • 1 tl sesaminsiemeniä
  • 4 pientä hotdogsämpylää
  • sormisuolaa ja mustapippuria
Paista sipulia, solovalkosipulia, sesaminsiemeniä ja parsaa kovalla lämmöllä öljyssä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää graavilohi ja paista, kunnes lohen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään limemehu, majoneesi ja piparjuuri. Kuumenna sämpylät ja täytä majoneesilla ja parsaseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti