keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Vihreä lohicurry

Harvinaista, että tulee syötyä lohta kahtena päivänä peräkkäin, mutta nyt ei viitsi käydä kaupassa kuin kerran viikossa, joten syödään ostetut lohet tuoreeltaan. Voit käyttää myös papuja, tofua tai paistettua kanaa, jos lohi ei maistu.
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl limemehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 kuivattua kaffirlimen lehteä
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 munakoiso kuutioina
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • punaista chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silputtuna
  • 1 banaani viipaleina
  • keitettyä (jasmin)riisiä tarjoiluun
Laita lohi, lime ja suola jääkaappiin maustumaan. Paista sipulia, valkosipulia, munakoisoa ja kaffirlimen lehtiä öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää ja saa vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää kookoskerma, paprika, currytahna ja kalakastike anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 min tai kunnes munakoiso alkaa olla pehmeää. Lisää kala ja jatka keittämistä, kunnes kala on kypsää. Lisää banaani ja mausta chilillä ja inkiväärillä. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti