torstai 19. maaliskuuta 2020

Perunat tulisessa tomaattikastikkeessa


Tämä espanjalaistyyppinen ruoka saa meillä lisämakua chorizosiivuista, mutta jos et syö lihaa, jätä makkarat pois, lisää paprikajauhett 1tl enemmän ja tee muuten ohjeen mukaan.
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 1 punainen paprika silppuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuminaa
  • 100 g chorizoa silputtuna
  • 1/2 dl balsamico punaviinietikkaa
  • 1 tölkki kirsikkatomaatteja (säilyke)
  • 1 tlk vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 1 prk valkoisia isoja papuja tomaattiliemessä (tai jos et löydä näitä, osta tavallisia isoja valkoisia papuja suolaliemessä ja valuta ennen käyttöä)
  • 500 g jauhoisia perunoita (puikula tai vaikka rosamunda) kuorittuna
  • mustapippuria, suolaa (jos tarvitsee)
Laita 2 rkl öljyä pannulle. Lisää sipuli, valkosipuli, chili ja paprika ja paista sekoitellen, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää paprikajauhe, kumina ja chorizo ja paista vielä pari minuuttia. Lisää punaviinietikka, kirsikkatomaatit, vesi, laakerinlehti ja timjami. Hauduta miedolla lämmöllä 15 min. Mausta pippurilla, hunajalla ja suolalla ja poista laakerinlehti. Lisää pavut ja sekoita.

Sillä aikaa, kun kastike kiehuu, leikkaa perunat suupalan kokoisiksi lohkoiksi ja esikeitä niitä 2 min ajan kiehuvassa vedessä. Valuta ja kuivaa pyyhkeeseen kevyesti. 

Laita loppu öljy uunivuokaan ja kaada perunat päälle ja sekoita. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä (sekoita välillä paistamisen aikana). Lisää vuokaan tomaattikastike, sekoita hyvin ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti