lauantai 21. maaliskuuta 2020

Tonnikala-sipulipizza


Kotona tulee harvemmin tehtyä pizzaa, kun en omista pizzauunia. Joskus kuitenkin innostun, kuten tänään. Tein pikapohjan eli tässä ei pahemmin kohotella vaan melkein heti pääsee paistamaan (ja syömään). Koska käytän vain täysjyvävehnäjauhoja, pohjasta ei kuitenkaan tule niin sitkoa, että pitkästä kohottelusta pääsisi hyötymään.
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja (ja lisää tarvittaessa jauhotusvaiheeseen, jos käytät tavallisia jauhoja, tarvitset ehkä 4 dl)
  • 1 rkl öljyä
Sekoita hiiva dl:aan jauhoja. Lisää suola ja vesi ja sekoita. Lisää öljy ja lisää sitten loput jauhot vähitellen, koko ajan vaivaten. Taikina saa vähän tarttua käsiin eli älä tee liian kuivaa taikinaa. Kohota liinan alla 15 minuuttia. Litistele taikina litteäksi. Jos taikina tarttuu käsiin vielä tässä vaiheessa, lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Kauli leivinpaperin päällä ja nosta uunipellille paperin kera.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl öljyä
  • 1prk tonnikalaa vedessä
  • (4 ohutta viipaletta salamia silppuna - tämä on suluissa siksi, että voit hyvin jättää poiskin...pizzahan on vähän kuin italialainen pyttipannu, siihen voi laittaa jääkapista löytyviä sattumia ihan oman maun ja varantojen mukaan)
  • kourallinen kivettömiä mustia kalamataoliiveja
  • 1 mozzarellapallo silppuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 50 g homejuustoa murusina
  • villirucolaa revittynä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, timjamia ja paprikaa öljyssä, kunnes sipuli pehemenee. Levitä pizzapohjalle ensin tomaatti, sitten mozzarella, sitten sipulit, tonnikala, oliivit ja homejuusto. Paista 250 asteessa 10 -15 min tai kunnes juusto sulaa ja pizza saa vähän väriä. Lisää pinnalle villirucola ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti