perjantai 27. maaliskuuta 2020

Tonnikala-perunapaistos


Perunat ilmeisesti tietävät, että on kevät. Meillä on pimeässä ja viileässä kellarissa perunaa ja silti ne alkavat tässä hissukseen itämään. Eli nyt syödään pois liiat perunat herkullisessa tonnikalapaistoksessa.
  • kg perunaa kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tomaattimurskapurkillinen vettä
  • kanelitanko
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • 70 g (baby)pinaattia
  • hunajaa, suolaa, pippuria
  • prk tonnikalaa vedessä
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • juustoraastetta + 1 ruokakerma + ripaus muskottia
Esikypsennä perunat joko keittämällä muutama minuutti kiehuvassa vedessä tai mikrossa muutama minuutti täydellä teholla. Esikypsennyksen jälkeen perunoiden pitäisi olla läpeensä kuumia ja tikku menee läpi, mutta peruna vielä vähän "vastustaa" eli ei ole läpeensä kypsä.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatit, vesi, kanelitanko, balsamico ja timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää pinaatti ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta, lisää tonnikala, parsa ja paprika ja sekoita. Poista kanelitanko. Laita uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten kerros perunoita. Toista, kunnes kaikki kastike ja perunat on käytetty, päällimmäisenä kerros perunaa. Sekoita keskenään juustoraaste, muskotti ja kerma. Kaada vuoan päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti