sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kaali-riisi-lohipaistos


Näin sunnuntaina on hyvää aikaa keitellä ja paistella, joten tein pakasteessa olevista lohikuutioista ja eilisestä ylijääneestä kaalista riisin kanssa paistoksen. Käytin tummaa puuroriisiä, mutta voit tietysti käyttää ihan perusversiotakin.

Minulla oli aika pieni pala kaalia, mutta tähän voi laittaa vaikka kokonaisen kaalin. Oma mielipiteeni on, että mitä enemmän kaalia, sitä parempi. Paikkasin kaalin vähyyden paprikalla ja ylimääräisellä sipulilla eli voit jättää ne halutessasi poiskin, jos kaapistasi löytyy kokonainen kaali. Jos olisin käyttänyt soijarouhetta/jauhelihaa lohen sijasta, olisin voinut korvata puuttuvan kaalin hapankaalilla ja jättää tillin pois. Mutta halusin syödä tänään lohta, joten näillä mennään.
  • 2 sipulia silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • kaalia silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 2 rkl sesamöljyä (tai muuta öljyä makusi mukaan)
  • 1,5 dl tummaa puuroriisiä
  • nippu tilliä
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • suolaa, pippuria, 2 tl currya, 2 tl hunajaa
  • prk kevytsmetanaa
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • kourallinen juustoraastetta (meillä gruyere)
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
Keitä puuroriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, kaali ja kumina öljyssä. Lisää lohi, tilli, mausteet ja riisi ja sekoita. Kaada uunivuokaan. Sekoita keskenään smetana ja viinietikka ja levitä ruoan pinnalle. Ripota pinnalle juustoraaste ja korppujauhot ja paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti