tiistai 21. huhtikuuta 2020

Paistettu lämminsavulohi


Käykö teille koskaan niin, että näette telkkarissa jonkun ohjelman, jossa tehdään jotain ruokaa, jota on sitten vaan pakko saada, mieluusti ihan heti, mutta viimeistään huomenna? En hirveästi katso telkkaria, mutta eilen katsottiin vanhoja Puutarhakauden jaksoja ja ohjelman kokki Tareq Taylor teki siellä lämminsavulohesta rapeaa lisuketta parsalle ja siis ihan pakko saada!  Onneksi tänään oli kauppapäivä ja pääsin ostamaan lohta. Parsaa ei kaupassa valitettavasti ollut, mutta ostin vihreitä papuja ja ajattelin, että paistanpa siihen sivuun muutaman kananmunan, maustan ne tryffeliöljyllä ja sitten teen vielä vaniljamuusin. Vaniljamuusi jäi ruokavakkareihin yhdestä Tessa Kirosin kirjasta. En tosin muista, miten Tessa sen teki, itse oikaisijana vaan laitan vaniljatangon perunoiden keitinveteen, eikä muuta ihmeellistä tarvita. Arvatkaa, oliko hyvää? Noita lämminsavulohimuruja täytyy tehdä kyllä vielä parsankin kanssa! Toinen käyttöidea tälle olisi laittaa muruja valmiin lohilasagnen päälle antamaan extramakua. En ole aiemmin ollut mitenkään erityisen innoissani lämminsavulohesta, mutta nyt asenne muuttui kertaheitolla.

Ohje on kahdelle.
  • oliviiöljyä
  • iso kourallinen vihreitä papuja, huuhtele huolellisesti ja poista kannat
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl tryffeliöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • jauhoisia perunoita
  • vaniljatanko
  • loraus maitoa
  • ripaus muskottia
  • 250 g lämminsavulohta, poista nahka
  • rkl voita
Keitä perunat vaniljatangon kanssa. Poista vanilja ja muussaa perunat maitotilkan, muskotin ja suolan kera.

Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, kuumenna oliiviöljy yhdessä paistinpannussa ja voi toisessa. Lisää pavut kuumaan öljyyn ja paista, kunnes saavat vähän väriä ja ovat pehmeitä, Mausta sormisuolalla. Nosta pavut sivuun ja paista kananmunat pannussa (lisää tarvittaessa öljyä). Mausta sormisuolalla, mustapippurilla ja tryffeliöljyllä. Nosta lämminsavulohi kuumaan voihin ja painele lastalla silpuksi. Paista välillä sekoitellen kunnes lohi on rapeaa (n. 10 min). Asettele munat ja pavut lautasille, ripota lohi päälle ja tarjoa muusi rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti