lauantai 18. huhtikuuta 2020

Makkarapurilaiset ja kimchicoleslaw


Launtain kunniaksi kaivoin pakastimesta makkaraa ja hampurilaissämpylöitä. Kimchi on korealainen kaalisäilyke...sen voi toki tehdä itsekin. Tai voit vaihtaa sen hapankaaliin, joka myös sopii kaalisalaattiin. Jos et halua syödä makkaraa, voit myös paistaa lohta tai kanaa

Tämä ohje on kahdelle.
  • 1,5 dl silputtua valkokaalia
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl paahdettuja sesaminsiemeniä (laita kuivalle paistinpannulle ja paahda, kunnes alkavat tuoksua)
  • vajaa dl majoneesia
  • dl kimchiä
  • pari rkl sesamöljyä
  • 2 sämpylää
  • 2 makkaraa (meillä chorizo raakamakkaraa)
  • 1/2 dl juustoraastetta (meillä gruyere, mutta esim, cheddar on hyvää)
  • sipulia suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tl korianterijauhetta
  • 2 tl curryjauhetta
Paista kimchia paistinpannussa rkl öljyssä, kunnes neste haihtuu ja kaalit saavat vähän väriä. Sekoita kaalisilppu, kimchi, lime, sesaminsiemenet ja kimchi. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Paista sipulia, valkosipulia chiliä ja makkaraa rkl öljyssä, kunnes makkara on kypsää (n 20 min). Lisää korianteri ja curry ja sekoita.

Lämmitä sämpylät. Levitä sämpylöille kaalisalaattia, makkaraseosta ja juustoraastetta. Tarjoa ylimääräinen kaalisalaatti leipien vierellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti