keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Kukkakaali-bataatticurry


Tänään taas lämmitettiin wok, johan se on ollut pari päivää kaapissa. Minä tein tämän pavuista, mutta voit laittaa tähän myös kuutioitua lohta tai paistettua kanaa. Tai jotain ihan muuta, mitä nyt mielesi tekee. Jos haluat vähän ruokaisampaa, tarjoa riisiä, nuudeleita tai leipää curryn kera. Meitä oli vain kaksi syöjää, joten jätin lisukkeet pois (huomiseksi on muuta ruokaa suunnitteilla, joten tämä syötiin kerralla pois).
  • 1 rkl sesamöljyä 
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tuore kurkuma kuorittuna ja silputtuna (tai 1/2 tl kurkumajauhetta)
  • muutama kaffirlimen lehti murskattuna (tai rkl limemehua, jos et löydä näitä lehtiä, joista tulee voimakkaampi maku)
  • 1 tl sokeria
  • tuoretta inkivääriä silppuna
  • kukkakaali kukintoina
  • bataatti kuorittuna ja kuutioituna
  • 4 vihreää kardemummaa
  • prk kookosmaitoa
  • 2 rkl tamarindkastiketta (voi jättää pois)
  • 2 rkl kalakastiketta
  • suolaa, pippuria
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna / lohta / paistettua kanaa
  • korianteria silppuna (voit jättää tietysti poiskin)
Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli kuumassa öljyssä. Lisää mausteet ja paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää muut aineet paitsi pavut ja korianteri ja kiehauta. Anna hautua miedommalla lämmöllä, kunnes bataatti ja kukkakaali on kypsää. Lisää pavut tms. vähän ennen tarjoilua eli anna lämmetä (tai kalan kypsyä) kastikkeessa. Tarjoa tuoreen korianterin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti