maanantai 13. huhtikuuta 2020

Tortillat juureksilla


Onko kasvislokerossasi vähän nuutuneita juureksia? Jos on, ujuta ne tortillojen sisään. Halutessasi voit laittaa tortilloihin myös lihaa / kanaa / kalaa, itse tein tällä kertaa kasvistortilloja. Proteiinia tässä ruoassa on joka tapauksessa enemmän kuin tarpeeksi, koska mukana on sekä papuja kahdessa muodossa ja lisäksi vielä juustoa ruoan päällä.

Minulla oli kaapissa vähän väsähtänyt palsternakka ja kohta ylimenevää lanttua. Pilkoin ne (palsternakka vähän pienemmiksi paloiksi kuin lanttu), lorautin sekaan tl kuminaa, oliiviöljyä ja sormisuolaa ja paistoin uunissa pehmeiksi. Voit tehdä tämän ruoan tietysti myös ilman juureksia, mutta ne tuovat mukavasti makua eli kannattaa kokeilla, vaikka sitten joudutkin menemään kauppaan ostamaan tarvikkeet.
  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • kesäkurpitsa suikaleina
  • prk refried beanseja
  • prk kidneypapuja valutettuna
  • tl korianteria
  • suolaa, mustapippuria, basilikaa, rkl hunajaa, halutessasi 2 rkl chipotletahnaa, jolla saa savun makua ruokaan (tai sitten 2 tl savupaprikajauhetta)
  • 3-4 dl uunissa paahdettuja juureksia
  • (täysjyvä)tortilloja
  • tetra paseerattuja tomaatteja
  • prk 4 % Floran paksua "kermaa"
  • kourallinen juustoraastetta (sharp cheddar tai muu voimakas juusto)
  • ripaus muskottia
Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja paista kasviksia voimakkaalla lämmöllä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Laita levy pois päältä. Lisää pavut ja mausteet ja sekoittele, kunnes lämpiävät. Täytä tortillat ja laita ne leivinpaperin päälle rullalla. Kaada päälle paseeratut tomaatit. Sekoita kerma ja juustoraaste ja lämmitä. Sekoita hyvin ja mausta muskotilla. Kaada tortillojen päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti