maanantai 6. huhtikuuta 2020

Punainen punakaali-bataatticurry


Laitoin tällä kertaa curryyn kanaa, koska kävimme eilen kaupassa ja sattui yksi kanapaketti mukaan. Voit laittaa kanan tilalle myös lohta tai papuja. Niitä ei tarvitse kypsentää sen kummemmin, vaan marinoi ja lisää ruokaan viimeiseksi. Jos käytät lohta, jatka keittämistä muutama minuutti, niin kala kypsyy.
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 400 g kanan filepaloja suupaloiksi leikeltynä
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala punakaalia silppuna (voit jättää poiskin, minulta jäi tätä yli aikaisemmasta ruoasta ja käytin sen tähän)
  • 1 sipuli suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • reilu rkl punaista currytahnaa
  • chiliä silppuna
  • rkl kaffirlimen lehtiä murskattuna
  • 1 rkl tamarind kastiketta
  • 1 bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 prk kirsikkatomaatteja (säilyke)
  • 1/2 prk vettä tai sen verran, että kanat ja bataatit peittyvät
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl osterikastiketta
Paista kaalia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kaffirlimen lehtiä ja chiliä öljyssä, kunnes pehmenevät ja vähän karamelisoituvat. Lisää kana marinadeineen ja paista siihen vähän väriä. Lisää muut aineet, kiehauta ja anna hautua keskiklämmöllä n. 20 min, kunnes kana ja bataatti on kypsää. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti