sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Omena-juustopiirakka


Elämä on yhtä leipomista! Haluan nyt tällaisena aikana erityisesti välttää ruokahävikkiä ja tällä kertaa käytin paru nahistumassa olevaa omenaa, kovettunutta faruinisokeria ja ruoanlaitosta ylijäänyttä kevytsmetanaa. Jos sinulle ei ole jäänyt pakasteeseen valmistaikinaa, sekoita dl sokeria, 3 dl jauhoja, 1,5 dl leivontamargariinia, muna ja tl leivinjauhetta, painele piirasvuokaan ja esipaista 10 min 200 asteessa ja sitten tee alla olevan ohjeen mukaan.

  • pkt valmista murotaikinaa, sulata pakkauksen ohjeen mukaan ja painele piirasvuokaan
  • 2 isoa omenaa kuorittuna ja isoina paloina
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko (vaniljatankoni ovat päässeet vähän kuivahtamaan, joten niistä ei voi enää irrottaa siemeniä, mutta keitettynä antavat hyvin makua...kuivahtaneen vaniljatangon voi laittaa myös perunamuusiin eli perunoiden keitinveteen tai tomaattikastikkeeseen antamaan makua)
  • 3 neilikkaa
  • dl fariinisokeria (jos kuivettunut, hakkaa veitsellä vähän pienemmiksi paloiksi)
  • 2 rkl vettä
  • 1,5 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 munaa
Kiehauta mausteet, fariinisokeri ja vesi kattilassa. Lisää omenat ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Lusikoi sitten omenat piiraspohjalle ja paistaa 200 asteessa 10 min. Poista mausteet liemestä ja lisää sokeri, smetana, juusto ja munat ja sekoita hyvin. Kaada juustoseos omenien päälle ja paista 200 asteessa 30 min tai kunnes juustoseos on jähmettynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, piiras on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti