perjantai 1. toukokuuta 2020

Jauheliha(tai soijarouhe)-valkohomejuustopasta


Jos et syö lihaa, tee tämä ruoka tummasta soijarouheesta. Turvota 2 dl rouhetta 30 minuuttia desilitrassa vettä ja lisää se samaan aikaan kuin ohjeessa lisätään jauheliha, mutta paista vain muutama minuutti. Valkohomejuusto on tämän ruoan juju, eli sitä et voi jättää pois tai korvata muulla. Jos sinulla ei ole kuivattuja sieniä, käytä tuoreita herkkusieniä, paista ne erikseen paistinpannulla öljyssä ja lisää valmiiseen ruokaan. Tryffeliöljyn voit jättää pois.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g naudan paistijauhelihaa (max 10 % rasvaa)
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 laakerinlehti
  • rkl viinietikkaa
  • prk tomaattimurskaa
  • prk vettä
  • kourallinen murskattuja kuivattuja sieniä (meillä herkkutatteja)
  • 100 g valkohomejuustoa
  • suolaa, mustapippuria, tl tryffeliöljyä, 2 tl hunajaa
  • keitettyä (täysjyvä)spagettia
  • raastettua parmesania
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja paista tummaksi. Lisää aineet valkohomejuustoon asti ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Lisää homejuusto ja mausta. Sekoita lämmittäen, kunnes juusto sulaa. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarjoa parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti