keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Peruna-sellerigratiini


Minä laitoin laatikkoon pekonia, mutta voit hyvin korvata sen kylmäsavulohella. Lisää lohi samaan aikaan, kuin olisin lisännyt pekonin ja paista, kunnes lohi vaihtaa väriä vaaleanpunaiseksi. Parsakaalin voit vaihtaa kukkakaaliin, ruusukaaliin tai parsaan tai jättää kokonaan poiskin. Homejuustoakaan ei tarvitse ruokaan laittaa, jos et siitä pidä.
  • 500 g jauhoisia perunoita kuorittuna
  • 500 g selleriä kuorittuna ja kuutioina
  • 1 prk ranskankermaa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1 tl timjamia, suolaa, ripaus muskottia
  • kourallinen hyvää juustoraastetta (esim. gruyere tai vahva cheddar)
  • 2 rkl (ruis)korppujauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • pkt pekonia (tai kylmäsavulohta)
  • 1 parsakaali kukintoina ja kypsennettynä
Keitä selleri ja perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta yhdessä ranskankerman, sinihomejuuston, suolan (huom! sinihomejuusto on sulaista) ja muskotin kanssa. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää pekoni (tai lohi) ja paista, kunnes pekoni on kypsää ja saanut vähän väriä. Sekoita muusi, pekoniseos ja parsakaali keskenään ja kaada uunivuokaan. Ripota päälle ensin juustoraaste ja sitten korppujauhot. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes ruoka on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti