sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Silliä ja fenkolia paahtoleivällä


Syötiin lounaalla eilisen wokin loput, joten nyt ei ollut ihan kauhea nälkä. Siksi syötiin "pikkuruokaa". Nälkäisemmälle väelle tämä toimii alkuruokana, silloin ehkä jättäisin paahtoleivät pois. Ohje on kahdelle.
  • 1 fenkoli suikaleina
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g saksanpähkinää
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • voita paistamiseen
  • pari kaffirlimen lehteä murskattuna (voit jättää poiskin)
  • 50 g silliä suupaloina
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • paahdettuja (ruis)paahtoleipää
Laita fenkolisuikaleet ja kaffirlime mikroon, kypsennä täydellä teholla pehmeiksi, sekoita välillä. Sulata voi paistinpannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes alkavat karamelisoitua. Lisää pähkinät, fenkoli ja sokeri ja paista vielä hetki, kunnes fenkolit ja sokerikin alkavat karamelisoitua. Lisää muut aineet, levitä paahtoleiville ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti