torstai 2. huhtikuuta 2020

Punajuuripihvit ja paahdetut maa-artisokat


Maa-artisokat voivat aiheuttaa joillekin vatsavaivoja, me onneksi voimme syödä näitä herkullisia palleroita aivan huoletta. Tänään tarjosin ne punajuuripihvien kanssa. Voit tietysti paistaa seuraksi myös lohta, lihaa tai kanaa.

Punajuuripihvit
  • 2 punajuurta kuorittuna ja raastettuna karkeaksi raasteeksi, purista ylimääräinen neste pois
  • 1 salottisipuli hienona silppuna
  • 1 prk kikherneitä muhennettuna
  • dl turkkilaista jugurttia
  • dl ruiskorppujauhoja
  • 2 munaa
  • 1 tl salviaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita aineet keskenään ja nostele lusikalla leivinpaperille uunipellin päälle. Painele lastalla n. 1,5 cm paksuiksi pihviksi. Voitele öljyllä ja paista 200 asteessa 20 min.

Pannulla paahdetut maa-artisokat
  • 500 g maa-artisokkia kuorittuna ja viipaloituna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
Paista maa-artisokkia kuumassa öljyssä molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes saavat vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää laakerinlehdet, valkoviinietikka, valkosipuli ja mausteet ja laita kansi päälle. Anna hautua n 15 min minuuttia, tai kunnes ovat tikulla koitettaessa pehmeitä, sekoita välillä. Poista kansi ja laakerinlehdet ja paista vielä muutama minuutti, jotta saat maa-artisokkiin rapean pinnan.

Tarjoiluun
  • turkkilaista jugurttia ja hunajaa - sekoita keskenään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti