Maa-artisokat voivat aiheuttaa joillekin vatsavaivoja, me onneksi voimme syödä näitä herkullisia palleroita aivan huoletta. Tänään tarjosin ne punajuuripihvien kanssa. Voit tietysti paistaa seuraksi myös lohta, lihaa tai kanaa.
Punajuuripihvit
- 2 punajuurta kuorittuna ja raastettuna karkeaksi raasteeksi, purista ylimääräinen neste pois
- 1 salottisipuli hienona silppuna
- 1 prk kikherneitä muhennettuna
- dl turkkilaista jugurttia
- dl ruiskorppujauhoja
- 2 munaa
- 1 tl salviaa
- 2 rkl soijakastiketta
- mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita aineet keskenään ja nostele lusikalla leivinpaperille uunipellin päälle. Painele lastalla n. 1,5 cm paksuiksi pihviksi. Voitele öljyllä ja paista 200 asteessa 20 min.
Pannulla paahdetut maa-artisokat
- 500 g maa-artisokkia kuorittuna ja viipaloituna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Paista maa-artisokkia kuumassa öljyssä molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes saavat vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää laakerinlehdet, valkoviinietikka, valkosipuli ja mausteet ja laita kansi päälle. Anna hautua n 15 min minuuttia, tai kunnes ovat tikulla koitettaessa pehmeitä, sekoita välillä. Poista kansi ja laakerinlehdet ja paista vielä muutama minuutti, jotta saat maa-artisokkiin rapean pinnan.
Tarjoiluun
- turkkilaista jugurttia ja hunajaa - sekoita keskenään
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti