lauantai 9. toukokuuta 2020

Hapanimelää kanaa ja riisiä


Vaihteeksi taas kanaa. Yleensä aina marinoin kanan ennen käyttöä (kuten nytkin). Jostain syystä olen nähnyt väitettävän, että kanaa ei tarvitse marinoida. No kyllä tarvitsee, jos haluaa siihen makua. Tämä on mielestäni vähän samanlainen väite kuin että kestopuuta ei kannata maalata (kyllä kannattaa, jos haluaa, että se näyttää hyvältä). Halutessasi voit tehdä ruoan myös lohesta tai tofusta tai muusta kasvisproteiinista.
  • 400 g kanan rintafileitä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl chilikastiketta
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 200 g porkkanaa kuorittuna ja suikaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1/2 kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuemmiksi viipaleiksi
  • pieni prk maissia
  • 150 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 rkl peruna- tai maissijauhoja
  • 1 pieni prk ananaskuutioita + mehu
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
Kuumenna paistinpannussa 1 rkl öljyä ja paista kana kypsäksi. Kuumenna wokissa (tai laakeassa paistinpannussa) loput öljyt ja paista kasviksia täydellä teholla, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää maissi ja ananakset ja paista vielä hetki. Lisää muut aineet ja paista sekoitellen, kunnes kastike vähän sakenee.
  • tarjoiluun keitettyä (jasmin)riisiä ja tuoretta korianteria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti