perjantai 8. toukokuuta 2020

Kukkakaali-fetaleivät


Voit valita tähän haluamasi vaalean sämpylän. Jos kasviksia ja/tai fetatahnaa jää yli, niistä saa seuraavaksi päiväksi hyvän leivän kanssa tarjottavan lounaan.

Fetaksi suosittelen maukasta ja hyvin murenevaa Patros fetaa.
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot siivutettuina ohuiksi viipaleiksi
  • 2 punaista paprikaa isohkoina paloina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sämpylä / syöjä
  • punasipulia
  • valkosipulia
  • chiliä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g fetaa murusina
  • 200 g tomaattia kuutioina
  • 2 tl hunajaa
  • sämpylöitä
Sekoita kukkakaali, paprikat, sipuli, valkosipuli, tomaatti, chili, hunaja ja 2 rkl öljyä. Levitä uunipellille ja ripota päälle suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa 25 min tai kunnes kukkakaalit ovat kypsiä ja saaneet vähän väriä. Kun ne ovat melkein kypsiä, lisää leivät: sekoita keskenään 1 rkl öljyä, basilika, sinappi, sitruunamehu ja feta. Puolita sämpylät ja laita leipien päälle fetatahnaa ja jatka paistamista n. 5 min. Laita leiville kasviseosta ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti