lauantai 2. toukokuuta 2020

Kasvislasagne


Vähän tässä otsikossa huijaan, kun väitin, että kyseessä on lasagne. Meinasin kyllä tehdä lasagnea, mutta sitten tuossa pöydällä katsoi torstaista yli jääneet isot rieskat syyttävästi ja käytin ne lasagnelevyjen sijasta. Voit tehdä tämän siis myös lasagnelevyillä perinteiseen tapaan. Tai sitten kokeilla rieskaa, hyviä nekin olivat ja ei tullut ruokahävikkiä! Noita vähän kuivahtaneita rieskoja ei olisi tullut leipänä syötyä. Ja tämä oli siis niin hyvää, että joskus voisi tehdä tätä uudestaan ihan tarkoituksella. Tähän ruokaan saa kätevästi upotettua kaikki pikkuisen nahistuneet juurekset, eli juureksia voi vapaasti vaihtaa tai lisätä, mitä enemmän, sitä parempaa. Chilin ja homejuuston voit halutessasi jättää pois. Jos tarjoat kasvislasagnea vannoutuneelle lihansyöjälle, raasta kaikki juurekset. Silloin tomaattikastikkeen koostumus muistuttaa enemmän lihakastiketta.
  • muutama punajuuri kuorittuna ja kuutioituna
  • pala selleriä kuorittuna ja kuutioina
  • pari porkkanaa kuorittuna ja kuutioina
  • pari sipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl punaista balsamico viinietikkaa
  • prk tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • dl punaisia linssejä
  • ripaus muskottia, 2 tl timjamia, suolaa, mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • prk persiljaa silppuna
  • prk kevytsmetanaa tai 3 dl ruoanlaittojugurttia
  • 75 g sinihomejuustoa muruina
  • kourallinen juustoraastetta
  • 4 rkl (ruis)korppujauhoja
  • 3 isoa rieskaa tai lasagnelevyjä (esikeitän lasagnelevyt 2 min kiehuvassa vedessä, jos et esikeitä, lisää paistoaikaa)
Kuullota punajuurta, selleriä, porkkanaa, sipulia, chiliä ja valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää aineet hunajaan asti ja keitä 25 min tai kunnes linssit ja juurekset ovat kypsiä (lisää vettä tarvittaessa). Lisää persilja ja mausta hunajalla. Kokoa lasagne: lusikoi pohjalle tomaattikastiketta ja rkl smetanaa, päälle rieska/lasagnekerros. Laita toiseen kerrokseen tomaattikastikkeen päälle murennetut homejuustot. Toista, kunnes tomaattikastike on käytetty. Päällimmäiseksi kerros rieskaa ja sen päälle loput smetanat. Ripota päälle juustoraaste ja sen päälle ruisjauhot. Voit halutessasi pirskottaa päälle vähän oliiviöljyä. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti